Izobraževanje in seminarji

Zapikovo lutkovno izobraževanje

Zapikovi lutkovni seminarji (za 20 do 30 udeležencev):

Naši seminarji so namenjeni ustvarjalcem, učiteljem, vzgojiteljem, knjižničarjem, staršem in tistim, ki delajo z ranljivimi skupinami.

Lutke in ljudsko izročilo 

Kakšna je moč izštevanke, igre, ljudske zgodbe? Je mogoče brez lutk zrasti? Še danes verjamemo v magično moč lutke, pa tudi risa v pesku, hipnotične izštevanke in čudežne pravljice. Ljudska umetnost in lutke, dve vrsti izražanja, kjer vse, kar ni bilo pomembno, odpade. Ker je voda, ki teče čez sedem kamnov, čista, ker stvari okrog nas zares živijo.

Prstki in prstno gledališče 

Prstne lutke imajo veliko moč komunikacije. Verjetno zato, ker so najmanjše. Mag. Igor Cvetko je napisal knjigo Veliko malo prstno gledališče, ki je zadnja od njegovih treh knjig o prstnih lutkah. Jelena verjame v velike umetniške potenciale prstnih lutk in to ves čas dokazuje tudi s svojim pedagoškim delom na Pedagoški fakulteti UP v Kopru.

Vzemite očala in leče, čaka vas veliko gledališče!


Zapikovo kamišibaj izobraževanje

Mala šola kamišibaja.

Vključite se v Malo šola kamišibaja: spoznajte kamišibaj in si izdelajte  z našo pomočjo svojega. Spoznali boste zgodovino kamišibaja, njegove posebnosti,  kako deluje in poleg teoretičnih osnov dobili kup praktičnih napotkov. Izognite se začetniškim napakam iz neznanja, pridružite se  našemu kamišibaj gibanju.